Leningen vergelijken

Posted on : maart 29, 2015 | post in : Lenen |Leave a reply |

Als je van plan bent om binnenkort geld te lenen dan doe je er goed aan om leningen te vergelijken. Er zijn meerdere manieren om leningen te vergelijken, maar via internet is verreweg de eenvoudigste en snelste. Een andere optie is namelijk fysiek langsgaan bij geldverstrekkers en samen met een adviseur bekijken wat de mogelijkheden zijn. Deze optie is echter tijdrovend en kost veel meer moeite in vergelijking tot een internet vergelijking.

Hoe vergelijk ik leningen

Als je wilt gaan lenen zul je eerst moeten vaststellen wat het bedrag is dat je wilt lenen. Het kan zijn dat je een klein bedrag van 2.500 euro wilt lenen bijvoorbeeld, maar misschien heb je wel veel meer geld nodig. Stel het exacte bedrag vast voordat je aan de slag gaat met vergelijken.
Als je eenmaal weet hoeveel geld je nodig hebt kun je gebruik maken van een vergelijkingssite. Er zijn op internet meerdere vergelijkingssites te vinden, een hele bekende is Independer.nl. Als je op de website terecht komt moet je eerst enkele gegevens opgeven. Zo wordt er gevraagd naar je geboortedatum, inkomen en het doel van de lening. Daarnaast dien je ook aan te geven in hoeveel tijd je de lening wilt aflossen. Je kunt hierbij kiezen tussen 24, 36, 60 of 120 maanden. Ook geef je aan hoeveel geld je wilt gaan lenen. Nadat je alle gegevens hebt opgegeven zal het vergelijkingssysteem de verschillende aanbieders vergelijken. Hier komt een top 3 uit van aanraders, dit zijn de geldverstrekkers die worden aanbevolen door de vergelijkingssite.

Kijk naar de prijs en kwaliteit

Het is belangrijk om verder te kijken dan alleen de top 3. Kijk overigens niet alleen naar de prijs, maar ook naar de kwaliteit. Een lening kan natuurlijk heel goedkoop zijn, maar hoe zit het met de service en klantgerichtheid van de geldverstrekker? Je kunt beter voor een geldverstrekker kiezen met een cijfer 8,5 voor service, dan voor een geldverstrekker met een cijfer 5,4 bijvoorbeeld.

Maandlasten en totaalbedrag

Kijk goed naar de maandlasten en het totaalbedrag. De maandlasten geven aan hoeveel je per maand aan aflossing moet betalen. Het totaalbedrag is het bedrag inclusief alle kosten, waaronder de rente. Als je 5.000 euro leent en aflost in 24 maanden, dan ben je ongeveer 5.400 euro kwijt in totaal. Leen je hetzelfde bedrag, maar kiest je voor een looptijd van 120 maanden, dan ben je veel meer kwijt. Het totaalbedrag komt in dat geval uit op ongeveer 7.000 euro. Deze bedragen zijn een momentopname, het totaalbedrag wordt mede bepaald door de actuele rente namelijk. Als je exact wilt weten hoeveel geld je per maand moet betalen en wat het totaalbedrag is, maak dan gebruik van een vergelijker om hierachter te komen. Wij wensen je succes bij het vinden van een passende lening.

Gerelateerd artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *