Kan ik een lening aanvragen?

Posted on : april 12, 2015 | post in : Lenen |Leave a reply |

Een lening is niet verstandig om iets aan te schaffen dat niet een lange tijd meegaat. Een vakantie is een voorbeeld hiervan. Met spaargeld ben je veel goedkoper uit dan met geld lenen. Er moet tenslotte interest betaald worden over het leenbedrag. Bij een lening verlies je vermogen door de schuld en bij sparen verdien je vermogen. Een gedeelte voor de afbetaling is daar nog elke maand van toepassing. Bij een lening is het van belang dat bepaald hebt dat je de lening kunt betalen. Creëer een schema met het inkomen en kosten en kijk of de lening afgelost kan worden. Je kunt met een overzicht zien of de lening kan worden afgelost.

Controle bij het Bureau Krediet Registratie
Bij het Bureau Krediet Registratie worden tot vijf jaar lang alle betalingsverleden geregistreerd nadat een lening is afgelost. Tijdens een woningaankoop met hypotheek kan een BKR-registratie gevolgen hebben. Wat er exact bij het Bureau Krediet Registratie is geregistreerd kun je opvragen. Informatie over jou die zijn opgeslagen bij het Bureau Krediet Registratie zijn op te vragen bij iedere bankinstelling. Bij de bank kan iedereen dit direct inzien tegen een kleine vergoeding. Deze vergoeding verschilt per bank.

Offerte aanvragen
In de offerte zijn de belangrijkste gegevens over leningen in te zien. Op de website van de kredietverstrekker is de kredietprospectus bijna altijd ook te downloaden. Ook de voorwaarden in de offerte zijn belangrijk om door te nemen. Vraag om minimaal 3 offertes bij meerdere kredietverstrekkers. De aflossingshoogte, leenrente en de looptijd zijn belangrijk om te weten.

Gerelateerd artikel

Tags: , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *