Wat is een persoonlijke lening?

Posted on : maart 20, 2015 | post in : Lenen |Leave a reply |

Een persoonlijke lening is een lening waarbij u iedere maand een vast bedrag aflost en tevens een vast bedrag betaald aan rente. Maand na maand heeft u gelijk bedrag dat u aan de bank of de kredietverstrekker van de persoonlijke lening betaald. En dat is een fijn gevoel. Een fijn gevoel omdat u iedere maand een vast bedrag betaald en weet waar u aan toe bent. En tevens een fijn gevoel omdat u weet dat u na een paar jaar of een paar maanden al weer van de lening af bent en de persoonlijke lening weer nul is. U weet dat u weer van de lening verlost bent. Want vaak wordt een doorlopend krediet toch wel een molensteen om uw nek of een blok aan uw been en dat is minder plezierig. Wilt u dat niet kies dan voor een persoonlijke lening. U weet dat zeker dat het voorbij is aan het einde van de looptijd.

De persoonlijke lening heeft een vaste rente

Bij een persoonlijke lening staat de rente tevens vast voor de hele looptijd en heeft u dus tevens geen fluctuaties in uw rente. U hoeft nooit meer rente te betalen. Een nadeel van een persoonlijke lening is dat u een boete moet betalen als u extra wilt gaan aflossen. Dat is bij een doorlopend krediet niet het geval.

Verschil met een doorlopend krediet

Bij een doorlopend krediet kunt u vrij opnemen en tevens aflossen. Helaas leert de ervaring dat het aflossen op een doorlopend krediet niet regelmatig gebeurt. Als het wel gebeurt dan is de verleiding vaak groot om het kredietbedrag dat nog op te nemen is weer op te gaan nemen. Op deze manier wordt er steeds opgenomen tot de kredietlimiet en wordt de lening nooit kleiner en blijft deze bestaan.

Gerelateerd artikel

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *