Hoeveel kan ik maximaal lenen ?

Posted on : maart 29, 2015 | post in : Lenen |Leave a reply |

Als je een droom wilt verwezenlijken dan gaat het vaak mis op het gebied van geld. Wie droomt er nou niet van een luxe auto of een nieuwe keuken? Zomaar twee voorbeelden die veel geld kosten, we praten al snel over duizenden tot tienduizenden euro’s. De meeste Nederlanders hebben niet zoveel spaargeld om dergelijke zaken direct te kunnen kopen. Door geld te lenen kun je alsnog het product kopen dat je graag wilt hebben.

Maximale lening

Je kunt natuurlijk niet oneindig veel geld lenen. Er worden dan ook strenge regels gehanteerd als je geld wilt lenen. De geldverstrekker moet inzicht hebben in je woonsituatie, leeftijd en inkomen. Vooral het inkomen is een hele belangrijke, als je niks verdient kun je namelijk geen geld lenen. Als je er snel achter wilt komen hoeveel je kunt lenen op basis van je inkomen, dan kun je gebruik maken van een leningen vergelijker. Op het internet kun je diverse vergelijkers vinden. Vul de gevraagde gegevens in en binnen een minuut zie je hoeveel geld je maximaal kunt lenen. Let er wel op dat het getoonde bedrag een indicatie is. De geldverstrekker zal altijd nog een extra check doen waarbij er ook gekeken wordt of je geen negatieve noteringen bij het BKR of schulden hebt. Blijkt dat wel het geval te zijn, dan kan de lening afgewezen worden.

Probeer de lening snel af te lossen

Als je geld gaat lenen, probeer de lening dan zo snel mogelijk af te lossen. Hoe langer de looptijd, des te duurder de lening. Je kunt vaak kiezen uit looptijden die variëren tussen de 12 en 120 maanden. Als je kiest voor 12 maanden, dan betaal je de lening in een jaar helemaal terug. De maandlasten zullen dan wel een stuk hoger liggen in vergelijking tot een lening waarbij de looptijd 120 maanden bedraagt.

Gerelateerd artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *