3 Populaire lening soorten

Posted on : april 12, 2015 | post in : Lenen |Leave a reply |

Persoonlijke lening
Bij een persoonlijke lening staat alles vast: het leenbedrag, de leenrente, afbetaling per maand en geldigheidsduur. Tevens hier wordt een vast bedrag per maand betaalt. De persoonlijke lening stopt aan het einde van de geldigheidsduur, als het gehele bedrag inclusief leenrente is terugbetaald. Heeft u meer geld nodig, dan zult u een nieuwe lening moeten afsluiten.

Spaarkrediet
Het spaarkrediet is een combinatie van geld lenen en sparen. Net als bij het doorlopend krediet en rentekrediet heeft u een afgesproken kredietlimiet. Tot dit bedrag kunt u onbeperkt geld opnemen. U bepaalt daaropvolgend slechts iedere maand een bedrag aan leenrente over het uitstaande saldo. Voor het afbetalen van de lening sluit u een spaarproduct af voor minimaal vijftien jaar. U betaalt een maandelijkse premie, dat in de meeste gevallen belegd wordt. Aan het einde van de periode heeft u een belastingvrij bedrag waarmee u (gedeeltelijk) het spaarkrediet kan afbetalen. Tussendoor vroegtijdig afbetalen is mogelijk, net als het opnieuw opnemen van afgelost geld.

Kredietkaart
In sommige winkels is het mogelijk om een aankoop te doen zonder meteen te afdragen. Dit doe je met het gebruik van een klantenkaart, tevens wel bekend als kredietkaart. Het is dan niet nodig om het bedrag meteen te voldoen, je kunt namelijk later in termijnen afdragen of in één keer. Je kunt met een kredietkaart met de winkel afspreken hoeveel je maximaal mag lenen. Als je het limiet hebt bereikt, dan moet je eerst terugbetalen voordat je weer kunt lenen. Je kunt blijven aanschaffen en afbetalen tot de kredietlimiet bereikt is. Bij een kredietkaart is de leenrente doorgaans hoger dan bij een bank of kredietverstrekker.

Gerelateerd artikel

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *