Hypotheken vergelijken

Posted on : maart 29, 2015 | post in : Hypotheek |Leave a reply |

Er zijn meerdere manieren om hypotheken te vergelijken. Je kunt namelijk langs bij een hypotheekvergelijker, zoals de Hypotheker bijvoorbeeld. Onder het genot van een kopje koffie ga je een traject in waarbij je verschillende hypotheken met elkaar vergelijkt. De adviseur zal de voor- en nadelen per hypotheek met je doornemen. Het nadeel van deze manier is dat het behoorlijk wat kost, je betaalt al snel meer dan 1.000 euro voor zo’n advies.

Online vergelijken

Een andere manier om hypotheken te vergelijken is via internet. Er zijn verschillende online hypotheekvergelijkers waarbij je alleen maar enkele persoonlijke gegevens hoeft in te vullen. Het systeem doet vervolgens de rest! Een goede website om hypotheken te vergelijken is bijvoorbeeld Independer.nl. Op deze website kun je maar dan 400 verschillende hypotheken met elkaar vergelijken. Niet alleen op basis van prijs, maar ook op kwaliteit. Je kunt heel eenvoudig sorteren op de hoogte van de rente bijvoorbeeld. Zo krijg je direct te zien welke hypotheekverstrekker de laagste rente in rekening brengt. Ook kun je sorteren op klantcijfer, in dat geval krijg je de hypotheekverstrekker met het beste cijfer als eerste te zien.

Gesprek met een adviseur

Het vergelijken van hypotheken is de eerste stap, uiteindelijk vindt er altijd een gesprek met een adviseur plaats. Een hypotheekproduct is namelijk niet een mobiele telefoon of een ander apparaat dat je even kunt kopen. Een hypotheekproduct sluit je af voor tientallen jaren. Het gaat daarbij ook op enorme bedragen, het is dan ook belangrijk dat je wel een product kiest dat goed bij je past.

Gerelateerd artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *