Hoelang duurt het om een hypotheek af te sluiten

Posted on : maart 29, 2015 | post in : Hypotheek |Leave a reply |

Wil je op korte termijn een huis kopen? In dat geval kunnen we ons voorstellen dat je graag een antwoord op de vraag “hoelang duurt het om een hypotheek af te sluiten?” wilt hebben. Het volledige traject zal minimaal enkele weken in beslag nemen. De eerste stap is het vinden van een passende hypotheek. Er zijn enorm veel verschillende hypotheekaanbieders en hypotheeksoorten. Het is dan ook de kunst om en hypotheek te vinden die bij je wensen en eisen past.

Offertes

Als je offertes aanvraagt bij verschillende banken krijg je een beeld van de mogelijkheden en kosten. Door de offertes te vergelijken kun je achterhalen welke aanbieder de goedkoopste is. Een offerte die je wel ziet zitten kun je accepteren.

Wachten
Na het accepteren van de offerte zul je een behoorlijk tijdje moeten wachten. De hypotheekverstrekker is namelijk aan zet. Deze zal bekijken of ze daadwerkelijk een hypotheek aan je kunnen verstrekken. Er zal onder andere gekeken worden naar je eventuele schulden. Er kan gevraagd worden om je creditcard tijdelijk op te heffen, want ook dat wordt meegenomen als je een hypotheek aanvraagt. Het kan enkele weken duren voordat je bericht krijgt van de hypotheekverstrekker. Als het meezit is je aanvraagt geaccepteerd. Na het tekenen van de benodigde documenten is het krijgen van een hypotheek gelukt.

Gerelateerd artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *