Bij welke bank moet ik een hypotheek afsluiten

Posted on : maart 29, 2015 | post in : Hypotheek |Leave a reply |

Ben je momenteel aan het oriënteren op de woningmarkt? Het is altijd de kunst om een goede hypotheek af te sluiten. Een hypotheek sluit je niet voor een paar weken of maanden af, maar voor tientallen jaren. Het is dan ook erg belangrijk om een goede hypotheek af te sluiten, een hypotheek die betaalbaar is en goed bij je past. Hoe kun je dit voor elkaar krijgen?

In gesprek met meerdere banken

Het is belangrijk om in gesprek te gaan met meerdere banken. Richt je pijlen dus niet op slechts één geldverstrekker. Ga langs bij twee of drie banken en bekijk per bank wat je mogelijkheden zijn. Het kan zomaar zijn dat bank A je een aanbod doet dat veel duurder is in vergelijking tot bank B. Daarnaast kan het ook nog eens zo zijn dat je maximale hypotheek per bank verschilt. Door de mogelijkheden met elkaar te vergelijken kun je achterhalen welke hypotheek de goedkoopste is.

Onderzoek de kwaliteit

Een goedkope hypotheek is natuurlijk hartstikke mooi, maar kijk ook naar de kwaliteit van de hypotheekverstrekker. Als je op Google zoekt (of een andere zoekmachine) op de naam van de bank + ervaringen dan krijg je verschillende resultaten. Presteert een hypotheekverstrekker ver onder de maat dan zul je dit al snel terug zien op het internet. Mensen zijn namelijk bereid om een bank negatief in het daglicht te brengen als ze slechte ervaringen hebben. Lees de ervaringen van mensen door en ontdek of je te maken hebt met een hypotheekverstrekker die niet alleen goedkoop is maar kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan.

Kwalitatief goed en goedkoop

De beste combinatie, kwalitatief en goedkoop. Als je zo’n bank kunt vinden, dan kun je met een gerust hart een hypotheek afsluiten. Als het allemaal goed gaat kun je de komende tientallen jaren profiteren van een goedkope hypotheek en een bank die een goede service biedt.

Bemiddelingsbureau

Vind je het teveel moeite om langs te gaan bij verschillende banken, dan kun je altijd nog gebruik maken van een zogenaamd bemiddelingsbureau. Zo’n bureau vergelijkt meerdere banken voor je en geeft een advies. Je kunt zelf bepalen of je het advies opvolgt uiteraard. Daarnaast worden de verschillende hypotheekmogelijkheden met je doorgesproken, je krijgt zo een goed beeld van de mogelijkheden. Bemiddelingsbureaus mogen geen provisie meer ontvangen als ze een bepaalde hypotheek verkopen, dus je betaalt een uurtarief of een afgesproken bedrag. De hoogte van dit bedrag ligt meestal tussen de 1.000 en 2.500 euro. Het bureau is verplicht om je van tevoren mee te delen hoeveel het totale traject gaat kosten. Doen ze dit niet, dan heb je met een slecht bureau te maken. In dat geval kun je beter op zoek gaan naar een bureau dat wel openheid van zaken geeft.

Een passende hypotheek

Wij wensen veel succes en wijsheid toe bij je zoektocht naar een passende hypotheek. Alvast veel droomplezier toegewenst in je toekomstige woning!

Gerelateerd artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *