Geld begint weer te rollen bij consument

Posted on : mei 19, 2015 | post in : Bankzaken |Leave a reply |

Het economisch bureau van ING heeft weer het volste vertrouwen in de economie. We brengen minder snel een pouch geld naar de bank om het daar vervolgens jaren op te laten staan. ING heeft voorspeld dat dit jaar de winkelbranche 1,6 procent meer omzet zal generen. Gedacht wordt dat deze ontwikkeling zich in 2016 verder doorzet, waardoor we kunnen stellen dat de detailhandel herstellende is.

Vertrouwen

Het consumentenvertrouwen lijkt ten opzichte van voorgaande jaren flink zijn toegenomen. Geld wordt weer uitgegeven en de banken merken de stijgende vraag. Ook de winkeliers zien een wezenlijk verschil in vergelijking met vorig jaar. Hoewel de economie vorig jaar al herstellende was, waren mensen nog niet bereid om het geld te laten rollen. Wanneer je kijkt naar het eerste kwartaal van 2015 is duidelijk dat de consument het vertrouwen weer terug heeft gevonden. De winkeliers profiteren hier flink van en aankopen waar men vorig jaar nog over twijfelde worden nu gewoon gedaan. Een belangrijk deel van de economie in Nederland is de huizenmarkt. Een aantal jaar geleden stond deze nog op instorten, maar vandaag de dag is hij na lange tijd uit het dal gekrabbeld.

Winkeliers

Winkeliers hebben het de afgelopen zeven jaar niet makkelijk gehad. Veel van hen hebben het niet gered door de crisis en een groot gedeelte van de winkeliers die het wel gered hebben, heeft het niet makkelijk. De concurrentie is moordend en je onderscheiden van de rest is een must om succesvol te zijn en te blijven. Toch blijft het zelfs voor hen die het is gelukt moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen. Dat ligt voornamelijk aan de lage prijzen van concurrenten en de lage marges die de winkeliers dan maar moeten pakken. Winkels in woninginrichting hebben het iets minder moeilijk daarentegen. Dat is opvallend, want de non-food industrie heeft het juist heel erg moeilijk gehad.

Gerelateerd artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *